Skip to content

Virtual assistant

Wat is een Virtual Assistant?

De VA opleiding die ik heb gevolgd heeft er mede voor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta en hiermee krijg je de titel Virtual Assistant, toebedeeld. Maar wat is een VA nou eigenlijk? En wat doet een VA precies? Daar wil ik ook aandacht aan besteden zodat jij weet of je de juiste expertise en persoon in je bedrijf kunt verwelkomen.

Wat is een VA?

Een Virtual Assistant is een persoon die jou kan helpen op afstand met activiteiten in je bedrijf. En nu denk je waarschijnlijk ‘dat kan een medewerker toch ook’? Dat klopt, dat kan. Alleen een VA inhuren werkt toch niet iets anders als iemand in loondienst nemen. De belangrijkste verschillen heb ik even op een rijtje gezet:

  • Een VA is niet in loondienst, je betaalt dus enkel daadwerkelijk gewerkt uren;
  • Een VA regelt zelf verzekeringen en pensioen, deze lasten komen dus ook niet voor jou rekening;
  • Een VA is flexibel inzetbaar, dus heb jij de ene periode meer werk om uit te besteden als de andere dan is dit geen probleem;

Wat kan een VA voor jou betekenen?

  • Een VA neemt werk uit handen waardoor je gefocust kunt blijven op zaken die goed zijn voor je bedrijf;
  • Een VA geeft tijd terug aan je om te genieten van je bedrijf en je leven ernaast;
  • Een VA kan structuur brengen in je bedrijf;
  • Een VA kan de sparringpartner zijn om je bedrijf te stabiliseren of juist te laten groeien;

Kortom, een VA is wat jij nodig hebt als je merkt dat je emmer overloopt en je behoefte hebt aan een hulp en een klankbord op hetzelfde level. Ondernemers onder elkaar.

Twijfel jij nog? Check dan (nogmaals) de diensten waarbij ik je kan helpen. Zie jij raakvlakken? Stuur mij dan een mail en we plannen een call in. In deze call kijken we samen of een VA dé oplossing is voor jouw bedrijf.